Kompania Tristan, co specjalizuje się na wyrobie win, odwołała się do Traza and Nordic ID z prośbą pomóc zaprojektować i wprowadzić RFID-system, który pozwoli szybko i dokładnie śledzić różne marki.
Tristan zarządza międzynarodową grupą restauracji dla smakoszy, zapasy której znajdują się na trzech magazynach.
Przed wprowadzeniem RFID - systemów, piwnicami z winem sterowali ręcznie. Ze względu na trzy magazyny z produkcją, istnieje duża cząstka wiarygodności ludzkiego błędu. Oprócz tego, zawsze istniało ryzyko tego, że butelka potłucze się z za częstego noszenia.
Teraz, dzięki RFID-technologii dla częstotliwości ultra-high, informacji na temat zapasów automatycznie aktualizowane w czasie rzeczywistym za pomocą bezprzewodowej komunikacji restauracji.
Z momentu wprowadzenia RFID -systemó, Tristan polepszył kontrolę za swoimi zapasami win w piwnicach, a to zmniejsza czas wyszukiwania butelek, minimalizowały się błędy, a także wykluczyło noszenie butelek podczas inwentaryzacji.
Na dodatek do wszystkiego Tristan zaczął wykorzystywać RFID-technologji do przetwarzania zamówień i dostaw do innych restauracji, które są częścią międzynarodowej gruppy.
Żródło: rfidnews.org